AIRCO SERVICE

De airco in uw auto regelt de temperatuur en zorg ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. Komt er te weinig koele lucht uit de ventilatieroosters? Of ruikt het muf? Dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of weg kan lekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% per jaar af. Daardoor treedt er drukverlies op en geeft de airco in uw auto minder koele lucht af.

Om ervoor te zorgen dat u fris achter het stuur kan zitten heeft de airco in uw auto regelmatig goed onderhoud nodig. Hiermee voorkomt u later hoge reparatiekosten.

De kosten voor het onderhoud van uw aircosysteem hebben wij onderverdeeld in 2 tarieven:

  1. Airco controle
    Controle van de algehele werking van de airco zoals meting van hoge en lage druksysteem, compressor werking, temperatuur, staat van condensor, in- en uitschakeling van koelventilatoren. Hiervoor rekenen wij een tarief van 45,- euro inclusief BTW.
  2. Vullen van Airco
    Als na de airco controle blijkt dat het systeem in orde is, gaan we kijken of er nog voldoende koudemiddel aanwezig is. Indien er niet voldoende aanwezig is gaan we het aanvullen. Hiervoor moet het aircosysteem eerst worden leeggehaald, daarna gevacumeerd en dan volgens de voorgeschreven hoeveelheid en type koudemiddel gevuld. Bij het koudemiddel voegen wij tevens een fluorescerende vloeistof toe waardoor eventuele lekkage makkelijker te zien is.
    Voor de airco controle en het vullen rekenen wij 95,- euro inclusief BTW.