BANDENSERVICE

Goede banden onder een auto zijn van cruciaal belang voor veilige deelname aan het verkeer. Een juiste bandenspanning en het juiste profiel is hierbij belangrijk. Banden zijn niet alleen gemaakt voor diverse weersomstandigheden maar ook voor zuinigheid en comfort van uw auto. Iedere band heeft zijn eigen wegligging en geluidsniveau.

Winterbanden

Wilt u in de winter veilig de weg op? Laat Autobedrijf Klinkhamer dan de juiste winterbanden regelen. Onder de 7 graden Celsius hebben winterbanden een betere grip dan zomerbanden. Winterbanden zijn gemaakt van een zachtere soort rubber dat flexibeler blijft bij lagere temperaturen. Daarnaast heeft een winterband een ander profiel dan een zomerband. Dit profiel is speciaal ontworpen om grotere hoeveelheden water af te voeren. Niet alleen bij sneeuw maar ook bij nat weer zorgen winterbanden voor meer grip op uw veiligheid.
Bij hogere temperaturen zal een winterband door dit zachtere rubber minder precies sturen en eerder slippen, met als gevolg een langere remweg.

Zomerbanden

Bij warmere temperaturen heb je met een zomerband een betere remweg. Dit komt door de stevige en harde samenstelling van het rubber. Zomerbanden bieden ten opzichte van winterbanden of ‘all-season banden’ in de zomer de beste grip, controle en dus veiligheid. Een zomerband verliest zijn eigenschappen als het kwik onder de 7 graden daalt. Dit betekent dat een zomerband onder winterse omstandigheden (nat en koud) minder goed of zelfs slecht zal presteren. Rijd je met zomerbanden in de winter door, dan wordt het rubber hard en verliest de band grip. Kies daarom voor zomerbanden in de zomer en voor winterbanden in de winter.

Als je op tijd wisselt, dan heb je de minste kans op slijtage. Banden slijten voornamelijk als je slipt, zowel in de zomer als de winter. Als je in de zomer door rijdt met de zachtere winterbanden, dan slijt het rubber door de hoge temperaturen extra snel. In de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber hard wordt en hierdoor geen grip heeft.

Velgen

Veelvuldig monteren en demonteren van winterbanden en zomerbanden is niet goed voor de band. Om de banden van de velgen te halen moet er toch wat geweld worden gebruikt waardoor de banden en velgen kunnen beschadigen. Hierom is het beter om een aparte set velgen voor je winterbanden te kopen. De velgen worden dan om de banden gelaten als ze worden opgeslagen. Door aparte velgen te gebruiken bespaar je op de kosten voor balanceren en ventielen en ze kunnen sneller gemonteerd worden.

Opslag

Behalve dat wij de autobanden en velgen voor u kunnen regelen, verzorgen wij voor onze klanten ook opslag en montage van zomer- en winterbanden. De kosten hiervoor bedragen € 75,- per jaar exclusief BTW (2 keer wissel en opslag).

VRAAG ONS OM MEER INFORMATIE. BEL 0297-56 35 32